0521 - 36 16 25bootreserveren@smitgiethoorn.nl
  • Bootverhuur Smit Giethoorn

  • elektrische sloep Smit Giethoorn

  • Rondvaart Smit Giethoorn

  • elektrische sloep Smit Giethoorn

  • Fluisterboot Smit Giethoorn

  • elektrische sloep Smit Giethoorn

  • elektrische sloep Smit Giethoorn

  • elektrische sloep Smit Giethoorn

Vaargebied

Giethoorn ligt midden in natuurgebied De Wieden en grenst aan natuurgebied De Weerribben. Twee wonderschone uitgestrekte gebieden waar je alle schakeringen in de ontwikkeling van open water tot moerasbos kunt vinden. Oprukkende oeverbegroeiing en dichtgroeiend water, drijftillen, rietlanden en voedselarm grasland.

De plassen en meren van de Wieden en de Weerribben zijn de restanten van stormvloeden en erosie door de golven van de Zuiderzee. De beide gebieden zijn in alle seizoenen kleurrijk: van gele lis en witte waterlelie in de lente tot het brons van rietvelden in de herfst; van weelderig groen in de zomer tot ijsblauw en verstild in de winter.

Smalle stroken land en water die elkaar afwisselen. Meren en kolkjes, langzaam dichtgroeiende sloten en geheimzinnige moerasbossen. De otter, de roerdomp, vlinders, ringslangen, de karekiet, de rietzanger, de wilde eend, smietn, taling, waterhoen, fuut zijn slechts enkele bewoners van dit prachtige gebied.

Als je kiest voor bootje huren bij onze bootverhuur, heb je de keuze uit verschillende soorten boten. Denk hierbij onder andere aan een fluisterboot, elektrische sloep en punterboom. Naast zelf een bootje huren kun je bij ons ook kiezen voor een Giethoorn rondvaart.

S. Sutarto,

Als gezelschap van vier hebben we een heerlijke middag beleefd op de sloep die we bij Smit Giethoorn hebben gehuurd. De sloep was ruim genoeg voor acht personen, waardoor we alle ruimte voor onszelf hadden. De sloep was gemakkelijk te besturen en de omgeving was prachtig om te verkennen. Het personeel was vriendelijk en behulpzaam, en de gratis parkeergelegenheid en toiletten waren een groot pluspunt. De prijs-kwaliteitverhouding is uitstekend. Helaas was het op het water iets drukker dan verwacht, waardoor we een kwartiertje later terugkeerden dan gepland. Gelukkig was het personeel hier heel flexibel in en deden ze er helemaal niet moeilijk over. De rest van de middag hebben we te voet verder genoten van Giethoorn. Het was niet de eerste keer dat ik een sloep huurde bij Smit Giethoorn, en de service is nog steeds net zo goed. Al met al hebben we een heerlijke middag gehad. De combinatie van de ruime sloep, de vriendelijke service, de gratis faciliteiten en de goede prijs-kwaliteitverhouding maakte het tot een geslaagde dag. Ik kan deze verhuurder van harte aanbevelen aan iedereen die Giethoorn wil ontdekken vanaf het water.

Fam. Schriekenberg,

Bootje varen in Giethoorn Prachtige omgeving Overal kun je bootjes huren. De een nog luxer dan de andere. Voor ons was het motor bootje 1 uur voor 25 euro En daar kun je met zijn 6en goed op zitten. Was erg druk op het water maar ja het was ook prachtig weer. De grachten waren een richting op. Op het grote meer kun je meerdere kanten op. Genieten met de grote G. Ook vaart er een boot met gids Leuke restaurantjes en souvenirs winkeltjes. Aanrader om een dagje te vertoeven.

Jan-Willem ten Hove,

Een rondvaart gemaakt met vriendengroep en koffie met wafel en warme kersen met slagroom vooraf. En in de avond ook nog een 3 gangendiner. Personeel is heel gastvrij, vriendelijk en hebben goed gevoel voor humor. Eten was heerlijk, zeker in de prijs kwaliteit verhouding. Zelf had ik een pompoensoep die lekker vol en stevig was, een smeuïge kipdijsate en een advocaat met ijs dessert. Het was er zelfs in februari druk in de avond. Aanrader dus.

Hielke Roelevink,

Leuk arrangement, varen voor een uurtje door #giethoorn met een schipper die mooi de geschiedenis van de streek gaf. Dan een heerlijk buffet waarbij nog eens een paar extra pannetjes met heerlijke mosselen werden gezet. Vriendelijke bediening en de sfeer uitstekend

Geen producten in je winkelmand.