Openluchttheater Giethoorn

Nog altijd fluisteren de golven het verhaal van Beulaeke. 

27/28/29 juni & 4/5/6 juli

Openluchttheater Giethoorn – Een verhaal van armoe, bittere leefomstandigheden en razernij, maar ook van liefde, standvastigheid en trouw. ‘Storm over Beulaeke’ neemt je mee naar de dagen van weleer en schetst het leven van een generatie die is verdwenen in de nevelen van de tijd. Maak kennis met Anna en Machteld Sinnige, Maarten Ziel en zijn vrienden, Lompe Lamme, Schele Geese, de turfstekerij en de geheimen van het tweede gezicht. Verhaallijnen die einde 1776 op dramatische wijze ontvouwden met ‘de storm’ en de ondergang van het dorp, als finale.

Na twee zeer succesvolle series voorstellingen in Rabo Theater De Meenthe in 2017 strijkt ‘Storm over Beulaeke’ deze zomer neer in Giethoorn. Op een unieke locatie tegenover café-restaurant ‘Smit Giethoorn’, aan het Zuiderpad, wordt een openluchttheater gebouwd en zal het verhaal van Beulaeke verder worden verteld. Aangepast, bewerkt en herschreven wordt deze unieke musical in een natuurlijke omgeving opnieuw opgevoerd. We starten om 20.30 uur zodat we met elkaar de duisternis zien intreden en de dreiging van de naderende storm voelbaar wordt.

Aan de musical ‘Storm over Beulaeke’ wordt meegewerkt door ruim 150 vrijwilligers.

Idee: Barbara Lok
Teksten: Jan Blei
Muziek: Barbara Lok en Wim Rebergen
Regie: Jet Pit

27, 28, 29 juni en 4, 5, 6 juli
Locatie -> Speciaal voor de gelegenheid gerealiseerd!
‘Openluchttheater Giethoorn’
tegenover Zuiderpad 58, 8355 CC Giethoorn.

Aanvang -> 20.30 uur
Locatie is open vanaf 19.30 uur

All-in ticketprijs -> 1e rang: € 32,50 *
2e rang: € 27,50 *

* Op vertoon van uw ticket ontvangt u: een kopje koffie vooraf, gratis toegang tot parkeerplaatsen, een poncho bij regenval en een pauze drankje!

Rolstoelplaatsen  -> zijn alleen telefonisch te reserveren.
De Meenthe is bereikbaar tijdens kantooruren via 0521 514004

Beulaeke arrangement
Wilt u uw avond compleet maken? Reserveer het speciale ‘Beulaeke arrangement’ bij Smit Giethoorn. U betaalt  27,50 i.p.v. 37,50 voor onze 3-gangen menu + aperitief.

Reserveer hier 

Na de openluchttheater Giethoorn ‘storm over Beaulaeke’ zal muziekgroep Dreuge Worst op beide vrijdagavonden bij Smit Giethoorn voor een afterparty zorgen! 29 juni en 6 juli om 23:00 uur bij Smit Giethoorn.

Openluchttheater Giethoorn Theater De Meenthe Beulaeke

Smit GiethoornBoot reserveren Giethoorn Botenverhuur. Wij maken uw dagje Giethoorn compleet, met rondvaart, fluisterboten, kano’s, snackbar, restaurant, terras aan de dorpsgracht en vele arrangementen. – (klik hier voor overzicht van onze NIEUWS berichten!) Onze fluisterbootjes zijn open bootjes, zeer stabiel en bestemd voor circa 5 personen. Gezellig een dag op het water met familie en vrienden. Geniet van de natuur van Giethoorn en omgeving met deze geweldige sloep. Zeilen met de Gieterse Punter – een stabiele platbodem. U wilt zich lekker laten varen en genieten? Dan neemt u een rondvaart. Met een roeiboot vaart u vanaf ons door de dorpsgracht naar het zuidelijkste puntje van Giethoorn. Wanneer u een sportieve tocht wilt varen, neemt u een één- of tweepersoons kajaks of een Canadese kano mee. Kijk ook op: Smitgiethoorn